Q sorozat – Q400 és Q500

A Q sorozat a Trotec legjobb ár-érték aránnyal bíró berendezése. A Trotec levédett megoldásai adják az igazi teljesítményt:

A lencsemozgatásról az OptiMotionTM gondoskodik, mely a legbonyolultabb feladatnál is a lehető leggyorsabb mozgást teszi lehetővé anélkül, hogy az a megmunkálás minőségének rovására menne. Az InPack Technology™ megakadályozza, hogy a működésből, vagy a gép környezetéből származó szennyeződések a mozgó alkatrészeken nem kívánt kopásokat, idő előtti elhasználódást eredményezzen.

A Q sorozat a felhasználás függvényében rendelhető DC CO2 lézerrel (a kifejezetten gyors vágásokhoz), vagy CeramiCore® RF CO2 lézerrel a legmagasabb minőségű lézergravírozáshoz. A Q500 típus mindkét lézerforrással együtt is rendelhető (DU) – egy befektetés – két eszköz.

Az innovatív és szabadalmaztatott CeramiCore® lézerforrás egyet jelent a megbízható, tartós és kiváló gravírozási minőséggel!

A Ruby® tervezőszoftvert kifejezetten a lézergépek számára fejlesztették, amely zökkenőmentes munkafolyamatot biztosít. Az integrált munkafolyamatnak köszönhetően grafikus, fotó és szöveges elemeket hozhat létre és módosíthatja azokat. A felület egyszerre grafikus- és lézeres program – inspiráló felülettel. A Ruby® felülettel valamennyi Trotec lézergépét egy hálózatba kötheti és távoli elérést biztosít.		

A Trotec Q sorozatú lézerberendezései egyesítik mindazokat a megoldásokat, melyek ipari standardá váltak a síkágyas lézergépek piacán. Akár 1300 x 900 mm-es munkaterülettel és 120 Wattos teljesítménnyel mindenféle anyag feldolgozható, legyen az akril, fa (max. 15 mm), textil, papír, karton, különböző makettek vagy egyéb dekorációs tárgyak. A Q sorozat egy stabil, megbízható lézergép ezek gyártásához.