MACSA lézergépek és kiegészítők

A MACSA-ról

A MACSA ID figyelemre méltó története több mint 90 évvel ezelőtt kezdődött – az anyacég még Framun néven kezdte meg működését 1908-ban. Kezdetben fő profiljuk a gumibélyegző gyártás volt, néhány évvel később bővítve palettájukat már gyártó berendezéseket és cserélhető alkatrészeket is kínált a gumibélyegzőkhöz Spanyolország egész területén.

Közel 80 évvel később a Framun új profillal az ipari kódoló és jelölő berendezések gyártásával bővült, ezért 1983-ban önálló cégként megalapították a MACSA ID-t, melynek elsődleges célja az volt, hogy megfeleljen használó ügyfelek által támasztott egyre magasabb szintű és igényeknek. 1989-ben vezetői meglátták a lehetőséget a lézertechnológiában ezért lézeres feliratozó, jelölő- és gravírozógépek fejlesztésébe és értékesítésébe kezdtek először Spanyolországban, majd 1996-tól világszerte. Napjainkra a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően kínálatukban megtalálhatók a lézeres kódoló és jelölő berendezések, a hozzájuk tartozó kiegészítő eszközök, úgymint szoftverek, szerviz- és oktató programok.

A Macsa saját lézertechnológiájának kifejlesztése és a vezető részegység gyártókkal kialakított partneri viszonya tette lehetővé számos fontos nemzetközi szabadalom és számos vezető megoldás bemutatását, kezdve az első dinamikus jelölésre képes lézergéptől 1990-ben és a fiber lézer alkalmazásáig 2009-ben. Az iCON kiskarakteres jelölő lézer család pedig a tiszta, jól olvasható és gazdaságos jelölés mércéje lett.

Termékei megbízhatóságának és technológiai fejlettségének (a vállalat bevételeinek 8%-át fordítja évente kutatásra és fejlesztésre) köszönhetően büszkén jelenthetik ki, hogy a legnagyobb világméretű vállalatok is bizalmat szavaztak nekik: a Nestlé az élelmiszeriparban, az LG az elektronikában, a Roche a gyógyszer-, a Lee Cooper a ruházati iparban, a Coty a szépségiparban és a Robert Bosch az autógyártásban.

A MACSA lézergépei világszerte országonként hozzáférhetők valamint a vállalat szintén országonként kiépített a vevőtámogatási háttérrel rendelkezik. Ezért a MACSA disztribútorok hálózatán keresztül értékesíti termékeit, akik a szükség esetén azonnal az ügyfél rendelkezésére állnak, illetve a szükséges hátteret is biztosítják a gépek üzemeltetéséhez.

Termékek

A MACSA lézergép kínálatában CO2, Fiber és YAG lézeres jelölő és gravírozó berendezések egyaránt elérhetők. Mindegyik típus széles alkalmazhatósági körrel rendelkezik, mind statikus, mind dinamikus módban. A cég szoftver termékeivel az alkalmazhatóságra törekszik, lehetővé téve ezzel, hogy a MACSA lézerrendszerek a felhasználók számítógépéről is működtethetők legyenek.

A Macsa lézer technológia főbb felhasználási területei:

A Macsa két fő piaci területen kínálja lézergépeit.

A jelölő lézereket csomagolt áruk gyártóinak (élelmiszeripar, palackozás, gyógyszeripar, személyi és háztartási higiénia termékeinek előállítói). Ezeket a lézergépeket lejárati dátumok és más változó tartalmú alfanumerikus kódok felvitelére használják. Jellemzően nagy sebességű gyártó vagy csomagoló sorokon alkalmazzák, amelyek akár 600m/perc sebességgel mozgatják a termékeket és 3000 karakter/másodperces jelölési teljesítményt igényelnek.

A Macsa gravírozó lézerei jellemzően olyan ipari piacokra kerülnek (járműipar, elektronika, gyógyászati eszköz gyártás), ahol nagy igénybevétel mellett részletgazdag grafikus mintákat, termékinformációkat és márkajelzéseket gravírozására van szükség.

Általános felhasználási területek:

  • termékcsomagolások elsődleges kódolása (élelmiszerek, italok, gyógyszerek, testápolási és egészségügyi cikkek)

  • műszaki eszközök csomagolásjelölése

  • luxus termékek csomagolása

  • gépkocsi- és repülőgépgyártásban

  • fa-és kerámiaipar

  • biztonságvédelem

  • textiliparban